Inhoud

Bijzondere patiënten in de praktijk

Bij de tandarts en mondhygiënist komen patiënten met allerlei aandoeningen en stoornissen. Het kan gaan om tandheelkundige problemen, maar ook om psychische of medische aandoeningen. Het is belangrijk om van een aantal niet-tandheelkundige onderwerpen wat meer kennis te hebben, zodat u weet welke aandachtspunten er zijn in het contact met de patiënt en in de behandeling.

Zo weten veel mondzorgprofessionals best veel over injectieangst, maar dat hierin soort te onderscheiden zijn, met ieder hun eigen aanpak, is bij velen onbekend. En slaapstoornissen en ticstoornissen: goed om als tandarts, mondhygiënist of tandartsassistent daar iets over te weten, zodat u de kenmerken ervan kunt herkennen en weet wat de gevolgen kunnen zijn. Over obesitas weten veel mondzorgprofessionals vooral wat de medische aspecten zijn. Tijdens het symposium gaat het over meer dan dat: hoe ontstaat het? Hoe vaak komt het voor? En zo nog veel meer. En dan mensen met een lichte verstandelijke beperking (lvb). Een groep die groter is dan u denkt en vaak ‘verborgen’ problematiek heeft, die wel van invloed kan zijn op de interactie van het mondzorgteam en op de behandeling. Het grootste deel van de mensen met lvb komt in gewone tandarts- en mondhygiënistenpraktijken terecht. Goed dus om ook over die groep meer te weten.

Dit 6e jaarsymposium geeft meer informatie over al deze stoornissen, zodat u deze patiënten gerichter kunt behandelen.

U kunt dit symposium dit keer op locatie of online bijwonen.

We ontmoeten u graag op vrijdag 31 maart 2023 in Driebergen of online!

Curriculum Mondzorg is een gezamenlijk initiatief van Lemion® en Dyonne Broers, bestuurder Huisartsenposten Rijnmond. Het doel van het Curriculum is om de mondzorgprofessional jaarlijks via een serie geaccrediteerde symposia nascholing aan te bieden over relevante ontwikkelingen voor patiënten met een psychische aandoening.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 31 maart 2023 op Buitenplaats Sparrendaal, Driebergen en online. U kiest uw gewenste vorm van deelname.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring