Sprekers

Bijzondere patiënten in de praktijk

Dyonne Broers (dagvoorzitter)
is bestuurder bij Huisartsenposten Rijnmond. Daarnaast verzorgt zij regelmatig cursussen en presentaties. Ze heeft tandheelkunde gestudeerd. Haar expertisegebied is psychische stoornissen (waaronder tandartsangst), gehandicaptenzorg en lachgassedatie. Ze heeft diverse publicaties op haar naam staan en is lid van verschillende commissies.

Nienke Alberda
MSc, orthopedagoog/GZ-psycholoog, Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie, Assen.

Dr. Mariëtte Boon
werkt als obesitas-arts en senior onderzoeker in het Erasmus MC en het LUMC. Binnen het Centrum Gezond Gewicht in het Erasmus MC is zij betrokken bij de diagnostiek en behandeling van zowel volwassenen als kinderen met obesitas. Naast patiëntenzorg doet zij met veel passie onderzoek op het gebied van obesitas, bruin vet en hart- en vaatziekten. Zo onderzoekt zij nieuwe aangrijpingspunten voor obesitasbehandeling, zoals de rol van lichaamseigen bruin vet in de stofwisseling en de gunstige effecten van kou hierin (heel relevant in de huidige energiecrisis!). Zij heeft vele (internationale) subsidies en prijzen voor haar onderzoek ontvangen, onder andere de Heineken KNAW young scientist award voor het gebied geneeskunde, en meer dan 90 wetenschappelijke publicaties. Samen met prof Liesbeth van Rossum (Erasmus MC) heeft zij de internationale bestseller ‘VET belangrijk’ geschreven, een boek over de werking van ons lichaamsvet en hoe we overgewicht en obesitas op een duurzame manier kunnen aanpakken. 

Jolande van de Griendt
GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut, TicXperts in Heteren.

Dr. Caroline van Houtem 
tandarts-angstbegeleiding en vakgroepvoorzitter, afdeling Angstbegeleiding en Gehandicaptenzorg, Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT), Amsterdam. Als tandarts-angstbegeleiding behandelt ze regelmatig patiënten met een injectiefobie, maar ook patiënten die flauwvallen bij de verdoving. Naast haar werkzaamheden bij SBT is ze redactielid van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde. 

Prof.dr. Marike Lancel
somnoloog en senior onderzoeker, GGZ Drenthe. Ze is bijzonder hoogleraar Slaap en Psychopathologie, RuG in Groningen.

Lot Spiertz
klinisch psycholoog (i.o.) en medeoprichter van het TOPGGz Specialistisch Centrum Aanhoudelijke Lichamelijke Klachten, Dimence Deventer.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 31 maart 2023 op Buitenplaats Sparrendaal, Driebergen en online. U kiest uw gewenste vorm van deelname.  

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring