Mensen kunnen tegelijkertijd een groot aantal méér of minder sterke persoonlijkheidskenmerken vertonen, waarbij sprake is van een vloeiende grens tussen normaliteit en pathologie. Dat vraagt om een dimensionele benadering bij de diagnostiek van persoonlijkheidspathologie. Essentieel aan dimensionele modellen is dat ze verschillende kenmerken van de persoonlijkheid combineren tot een profiel. De betekenis van dit profiel wordt met behulp van een theoretisch kader van betekenis voorzien. Hierdoor gaat geen relevante informatie verloren en is een op het individu toegesneden persoonlijkheidsdiagnostiek mogelijk.

De cursus bestaat uit een carrousel van plenaire sessies en workshops. Kennisoverdracht vindt plaats tijdens de plenaire presentaties en speciale literatuurbesprekingen. Vaardigheden worden geoefend in subgroepen, onder meer met door de deelnemers zelf in te brengen casuïstiek. De inhoud van deze workshops wordt steeds plenair geëvalueerd. Al met al gaat het om een programma dat helemaal is gericht op de het werk in de dagelijkse therapiepraktijk.

Ervaringen van deelnemers


“Hele fijne cursus, heel nuttig, en de sfeer in de groep was heerlijk. Een warm bad – Een zeer relevante en interessante cursus! Veel handvatten om de diagnostiek in de praktijk te verbeteren. Fijne docenten, fijne groep, fijn plek en vakantiesfeer”

“Heb veel geleerd. Genoten van alle informatie en de inspirerende sprekers. Met een vol hoofd, vol nieuwe ideeën verlaat ik deze groep. Genoten is het woord dat steeds bij mij terugkomt”

Docenten

Dr. Liesbeth Eurelings-Bontekoe
Bert van Rossum

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. Andere geïnteresseerde professionals zijn van harte welkom. Gezien het intensieve karakter van deze nascholing is het aantal deelnemers wel beperkt tot maximaal 30 personen.

Datum

Deze intensieve 6-daagse cursus vindt plaats op zondag 2 t/m vrijdag 7 juni 2024.

Locatie

Deze cursus zal plaatsvinden op de Wadden, Ameland.  

Inschrijven en kosten

Het inschrijfgeld voor deelnemers aan deze cursus bedraagt € 3.495,-.

Bij inschrijving en betaling vóór 31 januari 2024 betaalt u € 3.195,-. 

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring