Van meer dan de helft van alle ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn psychische klachten de oorzaak. Niet alleen oudere werknemers hebben het steeds moeilijker om het werk vol te houden; bij jongeren is sprake van een ware burn-out epidemie. Klopt het adagium ‘werken is goed voor je’ eigenlijk wel? En in het verlengde daarvan het mantra ‘werk het draagt bij aan je herstel’…? Geldt dat voor iedereen met psychische klachten? Nee natuurlijk. Oorzaak, ernst en mogelijkheden tot herstel zijn voor elke patiënt totaal verschillend.

Eenmaal ziek thuis of arbeidsongeschikt: wie bepaalt eigenlijk of die persoon aan het werk kan en mag? Dat is het terrein van bedrijfsartsen en verzekeringsartsen. Maar wat is hier dan concreet de rol van de psychiater, de psycholoog of de huisarts? Hoe kan en wil deze zich opstellen: passief, neutraal of actief?

Lees verder

 

Dagvoorzitter

Jim Faas

Sprekers

Dr. Bram Bakker
Prof. mr. dr. Wilma Duijst
Prof.dr.dr. Raimond Giard
Ard van Oosten
Mr. drs. Rembrandt Zuijderhoudt

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 december in CineMec te Utrecht.

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, bedrijfs- en verzekeringsartsen en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Inschrijven en kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 295,-.
A(N)IOSsen en studenten betalen
€ 175,-. Details

Bij inschrijving en betaling vóór 6 november 2017 betaalt u
€ 260,-.

INSCHRIJVEN

 

Back to Top