Dat gedegen diagnostiek de basis is voor een goede behandeling is welbekend. Het psychiatrisch onderzoek is de hoeksteen van goede diagnostiek. Toch schort het daar in de GGz nogal eens aan. Aan de ene kant wordt de diagnostiek beperkt tot het afnemen van enkele vragenlijsten of een gestructureerd interview door een beginnende clinicus waaruit een DSM-5-classificatie wordt gedestilleerd. Aan de andere kant wordt in de langdurige zorg de psychiatrische diagnose zelden opnieuw tegen het licht gehouden. Grondig, gestandaardiseerd maar gepersonaliseerd psychiatrisch onderzoek naar meer dan louter de DSM-5-criteria lijkt soms wel een vergeten vaardigheid.

Voorzitter

Prof. dr. Michiel Hengeveld

Sprekers

Isidoor Bergfeld
Dr. Linda van Diermen
Prof. dr. Douwe Draaisma
Prof. dr. Marko Jelicic
Prof. dr. Marcel Olde Rikkert
Dr. Desiree Oosterbaan
Prof. dr. Rudolf W.H.M. Ponds
Dr. Joeri Tijdink

​Online deelname

Deze nascholing is een opname van het Symposium Psychiatrisch Onderzoek, dat op 15 oktober 2021 heeft plaatsgevonden. Deelname aan de nascholing is geaccrediteerd en de presentaties kunnen online gevolgd worden. 

De accreditatie is toegekend tot 14 oktober 2022. Dit betekent dat u voor deze datum alle modules doorlopen moet hebben en de eindtoets afgerond.

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor online deelname aan alle presentaties bedraagt € 320,-.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring