Hoewel bij vrouwen en mannen evenveel psychische problemen voorkomen, verschillen aard en beloop van de problematiek bij beide geslachten. Zo komen bij vrouwen naast stemmings- en angststoornissen, meer posttraumatische stressstoornissen voor. Bij mannen is vaker sprake van middelengebruik, ontwikkelingsstoornissen en gedragsstoornissen. De wetenschappelijke kennis over vrouw-manverschillen in de GGz is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Toch worden deze specifieke aspecten lang niet altijd meegenomen in de klinische praktijk en de wetenschap. En ondanks dat sekse en gendergerelateerde aspecten van specifieke psychische stoornissen wel in sommige zorgstandaarden zijn terug te vinden, blijven alle nieuwe inzichten helaas vaak moeilijk te plaatsen voor onderzoekers en behandelaars.

LEES VERDER

 

Voorzitter

Prof. dr. Therese van Amelsvoort

Sprekers

Nathan Bachrach
Prof. dr. Marrie Bekker
Birit Broekman
Dr. P. Roberto Doornebal-Bakker
Dr. Anja Lok
Prof. dr. Janneke van Mens-Verhulst
Helena Oldenhof
Prof. dr. Miranda Olff

 

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, huisartsen, verpleegkundig specialisten, spv’n en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 december 2019 in De Nieuwe Liefde te Amsterdam.

Klik hier voor het adres en de routebeschrijving.

 

Inschrijven en kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 295,-. Details

De online registratie is gesloten. U kunt zich op 3 december vanaf 08.45 uur aanmelden in De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam.

Handboek

Handboek psychopathologie bij vrouwen en mannen (2019, Boom uitgevers Amsterdam, ISBN 9789024408634). In samenwerking met Boom uitgevers Amsterdam kan Lemion het handboek (t.w.v. € 59,95) voor de speciale symposiumprijs van € 25,- aanbieden.

 

MEER INFO

 

Back to Top