Veel patiënten in de GGz missen de beleving van het eigen lichaam: het beeld, de ervaring en de emotionele betekenis. Zij hebben geen flauw idee wat hun lichaam hen vertelt, ze voelen niets of worden juist geplaagd door pijn waar de huisarts geen verklaring voor kan vinden. Ze ervaren hun lichaam als bron van zonde, lijden onder de lichamelijke verschijnselen van depressie of beleven hun lichaam als vijand door traumatische herinneringen. Deze vervreemding wordt groter door de tendens in de huidige maatschappij om het lichaam te laten verdwijnen en te zien als een losstaand, maakbaar omhulsel.

Voorzitter

Nelleke Nicolai

Sprekers

Eugenie Beijer
Puck van Groningen
Annet van Laar
Wilbert van Rooij
Prof. dr. Bernard Sabbe
Dr. Lineke Tak

​Online deelname

Deze nascholing is een opname van het Symposium Het Beleefde Lichaam, dat op 28 september 2021 heeft plaatsgevonden. Deelname aan de nascholing is geaccrediteerd en de presentaties kunnen online gevolgd worden.

De accreditatie is toegekend tot 27 september 2022. Dit betekent dat u voor deze datum alle modules doorlopen moet hebben en de eindtoets afgerond.

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, POH-GGz, spv’n en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor online deelname aan alle presentaties bedraagt € 320,-.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring