Inhoud

Obesitas

Patiënten met een psychiatrische aandoening hebben een hoger risico op obesitas. Het ontstaan hiervan is multifactorieel, waarbij zowel overlappende genen als omgevingsfactoren een rol spelen. Met name psychofarmaca zijn berucht bij het ontstaan van (morbide) obesitas in de psychiatrie.

In deze nascholing wordt u kort en krachtig geïnformeerd over de voor de dagelijkse
praktijk relevante punten zoals het voorkomen van gewichtstoename bij mensen met psychische problemen, medicatie gebruik en de diagnostische en behandelopties van obesitas. Zo heeft per april 2022 een kleine groep patiënten met ernstig overgewicht recht op vergoeding van een nieuw geneesmiddel uit het basispakket.

Prof.dr. Wiepke Cahn en prof.dr. Liesbeth van Rossum zorgen in dit interactieve webinar voor een praktisch overzicht voor preventie, diagnostiek én behandelen in de dagelijkse praktijk. U weet na het volgen van dit webinar welke factoren meespelen in het ontstaan van obesitas bij patiënten met een psychiatrische aandoening. U leert hoe u in de dagelijkse praktijk gewichtstoename kunt voorkomen of verminderen en de diagnostiek en behandeling het beste kunt vormgeven.

 

Deze online sessie vond plaats op vrijdag 4 november 2022 van 12.00 tot 14.00 uur.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring