ADHD is een neurobiologische ontwikkelingsstoornis die bij ongeveer 2,5 tot 5% van de volwassen bevolking voorkomt. Hoewel ADHD niet verdwijnt met het ouder worden is er weinig bekend over ADHD en de latere leeftijd.  In dit webinar wordt besproken hoe ADHD te herkennen is bij ouderen, wat een diagnose op latere leeftijd kan betekenen voor iemand en diens naasten, en hoe dit bespreekbaar gemaakt kan worden met de oudere zelf en hun omgeving. 

Accreditatie

Voor deze cursus is accreditatie toegekend voor

  • Psychiaters door de NVvP met 1 punt;
  • Eerstelijnspsychologen door het NIP met 1 punt;
  • Verpleegkundig specialisten door de VSR met 1 punt;
  • Specialisten ouderengeneeskunde door de ABC1 met 1 punt.

Deze accreditatie is toegekend tot 12 april 2022. Dit betekent dat u voor deze datum alle modules doorlopen moet hebben en de eindtoets afgerond.

Mocht uw vereniging hierboven niet vermeld zijn, neemt u dan contact met ons op.

Online deelname

Deze nascholing is een opname van het webinar ADHD bij ouderen, dat op 13 april 2021 heeft plaatsgevonden. 

Kosten en inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 65,-.

Sprekers

Jolien Diekhorst

is haar loopbaan als psycholoog gestart in de ouderenzorg, waar zij gedurende vier jaar op verschillende plekken binnen en buiten GGz heeft gewerkt. Sinds 2011 werkt zij als GZ-psycholoog binnen Centrum jeugd bij team ADHD volwassenen van GGz Breburg.

Dr. Arjan Videler

is psychotherapeut, Gz-psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker naar persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen, in het bijzonder de behandeling daarvan. Hij is manager behandeling van PersonaCura, topklinische afdeling voor persoonlijkheidsstoornissen en/of autismespectrumstoornissen bij ouderen, onderdeel van GGz Breburg.

Rosalien Wilting

is klinisch psycholoog en inmiddels 30 jaar werkzaam in de ouderenpsychiatrie, sinds 3 jaar is zij werkzaam bij GGz Breburg, Topklinisch centrum PersonaCura,,Voor senioren met persoonlijkheidsproblematiek of autismespectrumstoornissen. 

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © 2021 Lemion – Privacyverklaring