Opname van het live symposium van 7 juli 2022

De afgelopen twintig jaar heeft de Psychiater expertgroep Persoonlijkheidsstoornissen (PePs) bijscholingen verzorgd over persoonlijkheidsstoornissen, maar het begrip persoonlijkheid als zodanig kwam weinig aan de orde. Hoe kunnen we persoonlijkheid begrijpen? Mind òf brain? Cognitie of geest? Bij elk perspectief lonkt de verbazing over de eindeloze complexiteit van onze hersenen: hoe kunnen, onder ons schedeldak, meer dan 30 triljoen hersencellen al samen communicerend komen tot één ‘bewustzijn’? Het bewustzijn dat onze persoonlijkheid op unieke wijze kleurt? Of is persoonlijkheid hetzelfde als bewustzijn? Huidige verklaringsmodellen over dendrieten, neurotransmitters, hersenstructuren en neuro-anatomische netwerken brengen ons een eindje op weg, maar vooralsnog niet veel verder. Telkens weer vallen we terug op oude filosofische dilemma’s, klinische puzzels en empirische hersenkrakers. Is het tijd voor een paradigma shift?

Voorzitters

Herman Groen
Theo Ingenhoven

Sprekers

Prof.dr. Johan Bolhuis
Prof.dr. Wim van den Brink
Prof.dr. Jan Derksen
Prof.dr. Sanneke de Haan
Prof.dr. Johnjoe McFadden
Wim Snellen

Voor wie

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Opgenome versie

Deze nascholing is een opname van het Symposium Bewustzijn en Persoonlijkheid, dat op 7 juli 2022 heeft plaatsgevonden. Deelname aan de nascholing is geaccrediteerd en de presentaties kunnen online gevolgd worden.

De accreditatie is toegekend tot 6 juli 2023. Dit betekent dat u voor deze datum alle modules doorlopen moet hebben en de eindtoets afgerond.

Deze optie is helaas niet mogelijk wanneer u lid bent van één van de verenigingen binnen de KNMG én accreditatiepunten wenst.

Kosten

Het inschrijfgeld voor de opgenomen versie bedraagt € 320,-.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring