Inhoud

Persoonlijkheidsstoornissen

Ernstige beperkingen in het persoonlijkheidsfunctioneren drukken een grote stempel op alle aspecten van het dagelijks leven van de patiënt, dragen bij aan uiteenlopende psychische stoornissen en compliceren vaak de behandeling. Helaas komt het in de praktijk nog vaak voor dat de diagnose wordt gemist terwijl bij als lastig ervaren gedrag het etiket persoonlijkheidsstoornis er juist weer té snel op wordt opgeplakt. Beide hebben gevolgen voor de behandeling en bejegening.

Reden genoeg voor elke professional om goed op de hoogte te zijn van de laatste stand van zaken.  Des temeer daar vrijwel alle GGz-professionals, ongeacht het zorgprogramma, beroep of werkplek, te maken hebben met mensen met persoonlijkheidsproblematiek.

Tijdens het symposium Persoonlijkheidsstoornissen, de stand van zaken in vogelvlucht wordt dan ook onder voorzitterschap van dr. Theo Ingenhoven een samenvatting gegeven van de laatste wetenschappelijke en klinisch relevante ontwikkelingen tezamen met een bondige vertaling naar de consequenties voor de dagelijkse praktijk.
Ontwikkelingen in dit nog jonge vakgebied hebben namelijk een grote vlucht genomen. Zo verscheen onlangs de herziening van de Multidisciplinaire Richtlijn.

Wij hopen u op dinsdag 23 november a.s. in de Jaarbeurs Utrecht of online te begroeten.

Dit symposium is een nieuw initiatief van Lemion® in nauwe samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP). Voor leden van de vereniging geldt  dan ook een aantrekkelijke kortingsregeling.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 23 november 2021 in de Jaarbeurs Utrecht én online.

Schikt deze datum u niet? Circa twee maanden na de datum van het symposium kunt u de opgenomen versie bekijken. Gaat u voor meer informatie naar de inschrijfpagina.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © 2021 Lemion – Privacyverklaring