Steeds meer wordt de noodzaak benadrukt van een dimensionele benadering in de diagnostiek van persoonlijkheidspathologie. Mensen kunnen een combinatie van een groot aantal meer of minder sterke persoonlijkheidskenmerken vertonen, waarbij sprake is van een vloeiende grens tussen normaliteit en pathologie. Essentieel aan dimensionele modellen is dat ze verschillende kenmerken van de persoonlijkheid combineren tot een profiel. De betekenis van dit profiel wordt met behulp van een theoretisch kader van betekenis voorzien. Hierdoor gaat geen relevante informatie verloren en is een op het individu toegesneden persoonlijkheidsdiagnostiek mogelijk.

LEES VERDER

De cursus bestaat uit een carrousel van plenaire sessies en workshops. Kennisoverdracht vindt plaats tijdens de plenaire presentaties en speciale literatuurbesprekingen. Vaardigheden worden geoefend in subgroepen, onder meer met door de deelnemers zelf in te brengen casuïstiek. De inhoud van deze workshops wordt steeds plenair geëvalueerd. Al met al gaat het om een programma dat helemaal is gericht op de het werk in de dagelijkse therapiepraktijk.

Docenten

Prof. dr. Liesbeth Eurelings-Bontekoe

Bert van Rossum

Voor wie?

Deze cursus is primair bedoeld voor GZ-psychologen en klinisch(neuro)psychologen. Andere geïnteresseerde professionals zijn van harte welkom.
Gezien het karakter van deze nascholing is het aantal deelnemers wel beperkt tot maximaal 20 personen.

Wachtlijst

Er wordt vanaf heden een wachtlijst gehanteerd voor dit congres (vanwege het overschrijden van het maximum aantal aanmeldingen).

Heeft u interesse in deelname, laat dan hier uw e-mailadres achter, dan houden wij u op de hoogte mocht er iemand zijn of haar deelname annuleren.

WACHTLIJST

 

Back to Top