Mensen kunnen tegelijkertijd een groot aantal méér of minder sterke persoonlijkheidskenmerken vertonen, waarbij sprake is van een vloeiende grens tussen normaliteit en pathologie. Dat vraagt om een dimensionele benadering bij de diagnostiek van persoonlijkheidspathologie. Essentieel aan dimensionele modellen is dat ze verschillende kenmerken van de persoonlijkheid combineren tot een profiel. De betekenis van dit profiel wordt met behulp van een theoretisch kader van betekenis voorzien. Hierdoor gaat geen relevante informatie verloren en is een op het individu toegesneden persoonlijkheidsdiagnostiek mogelijk.

De cursus bestaat uit een carrousel van plenaire sessies en workshops. Kennisoverdracht vindt plaats tijdens de plenaire presentaties en speciale literatuurbesprekingen. Vaardigheden worden geoefend in subgroepen, onder meer met door de deelnemers zelf in te brengen casuïstiek. De inhoud van deze workshops wordt steeds plenair geëvalueerd. Al met al gaat het om een programma dat helemaal is gericht op de het werk in de dagelijkse therapiepraktijk.

Docenten

Prof. dr. Liesbeth Eurelings-Bontekoe
Bert van Rossum

​Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. Andere geïnteresseerde professionals zijn van harte welkom. Gezien het intensieve karakter van deze nascholing is het aantal deelnemers wel beperkt tot maximaal 30 personen.

Datum

Deze intensieve 6-daagse cursus vond plaats op zondag 4 t/m vrijdag 9 juni 2023.

Locatie

Deze cursus heeft plaatsgevonden op de Wadden, Ameland.  

Inschrijven en kosten

Het inschrijfgeld voor deelnemers aan deze cursus bedraagt € 3.495,-.

 

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring