Steeds meer wordt de noodzaak benadrukt van een dimensionele benadering in de diagnostiek van persoonlijkheidspathologie. Mensen kunnen een combinatie van een groot aantal meer of minder sterke persoonlijkheidskenmerken vertonen, waarbij sprake is van een vloeiende grens tussen normaliteit en pathologie. Essentieel aan dimensionele modellen is dat ze verschillende kenmerken van de persoonlijkheid combineren tot een profiel. De betekenis van dit profiel wordt met behulp van een theoretisch kader van betekenis voorzien. Hierdoor gaat geen relevante informatie verloren en is een op het individu toegesneden persoonlijkheidsdiagnostiek mogelijk.

LEES VERDER

De cursus bestaat uit een carrousel van plenaire sessies en workshops. Kennisoverdracht vindt plaats tijdens de plenaire presentaties en speciale literatuurbesprekingen. Vaardigheden worden geoefend in subgroepen, onder meer met door de deelnemers zelf in te brengen casuïstiek. De inhoud van deze workshops wordt steeds plenair geëvalueerd. Al met al gaat het om een programma dat helemaal is gericht op de het werk in de dagelijkse therapiepraktijk.

Docenten

Prof. dr. Liesbeth Eurelings-Bontekoe

Bert van Rossum

Voor wie?

Deze cursus is primair bedoeld voor GZ-psychologen en klinisch(neuro)psychologen. Andere geïnteresseerde professionals zijn van harte welkom.
Gezien het karakter van deze nascholing is het aantal deelnemers wel beperkt tot maximaal 20 personen.

Programma

Het gaat om een intensieve cursusweek. Dat neemt niet weg dat er naast alle presentaties en workshops voldoende tijd is om de Toscaanse omgeving van Montaione te verkennen. Toscane behoeft vanuit historisch, cultureel en culinair perspectief nauwelijks introductie. Voor de liefhebbers is het goed om te weten dat bijvoorbeeld Florence, Lucca, Siena en het Etruskische Volterra als het ware om de hoek liggen.”

 

Back to Top