De psychiatrie kan niet zonder de psychotherapie die effectieve universele factoren kent. Supervisie geven is een vak apart. Twee fundamenten waar het bij deze masterclass om draait.

Psychotherapie werkt, echter niet elke psychiater voelt zich meer bekwaam in de uitvoering van een mono-methodische, protocollaire “psychotherapeutische behandeling”. Doorslaggevend voor het effect van psychotherapeutisch handelen is de inzet van de universeel helende factoren: het methodisch hanteren van de therapeutische relatie en de houding van de therapeut. Er zijn effectieve psychiaters en niet-effectieve psychiaters; welke eigenschappen heeft een behandelaar nodig om effectief te zijn? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u de effectiviteit van uw eigen behandelingen (en die van uw AIOS) vergroot?

Docenten

Maurits Nijs
Dr. Roos van Grieken

Voor wie?

Deze masterclass biedt plaats aan maximaal 24 deelnemers. Deelname aan het inhoudelijke programma is bedoeld voor alle geïnteresseerde psychiaters, in het bijzonder opleiders en zij die tot een opleidingsgroep behoren en/of AIOS in het dagelijks werk superviseren.

​Datum

De nascholing kent voorbereidingstijd en cursusdagen welke plaatsvinden op 4 oktober, 8 en 29 november van 09.30-16.30 uur.

Locatie

Het programma vindt plaats op Landgoed Huize Bergen, Vught. Uitstekend bereikbaar per trein en auto. Het landgoed beschikt over een aantal hotelkamers welke te reserveren zijn via welkom@huizebergen.nl.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor deelnemers aan deze masterclass bedraagt € 1.410,-.

Inschrijving sluit op maandag 3 oktober 2022 om 15.00 uur!

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring