De bevolking vergrijst! Daar kijkt niemand meer van op. Dat er door die vergrijzing dringend behoefte is aan kennis over psychische zorg voor deze doelgroep, verbaast ook niemand. Gelukkig is dan ook het onderzoek naar – en de ervaring met psychotherapie bij ouderen de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Gezien de grote hoeveelheid ontwikkelingen is het ondoenlijk van alles op de hoogte te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat veel ouderen psychotherapie verkiezen boven farmacotherapie? En hoe beïnvloeden veranderingen die gepaard gaan met het ouder worden (lichamelijke veroudering, multimorbiditeit, polyfarmacie, het naderende levenseinde) de toepasbaarheid van bestaande  behandelingen?

Voorzitter

Dr. Arjan Videler

Sprekers

Leon Botter
Roelof Kleppe
Dr. Jeannette Lely
Prof.dr. Gert-Jan Hendriks
Dr. Machteld Ouwens
Luc Van de Ven
Rosalien Wilting

Inschrijven

Deze nascholing is een opname van de summerschool Psychotherapie bij ouderen, dat op 6 juli 2021 heeft plaatsgevonden. Deelname aan de nascholing is geaccrediteerd en de presentaties kunnen online gevolgd worden.

De accreditatie is toegekend tot 5 juli 2022. Dit betekent dat u voor deze datum het gehele programma doorlopen moet hebben en de eindtoets afgerond.

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor specialisten ouderengeneeskunde, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, spv’n en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Kosten

Het inschrijfgeld voor online deelname aan alle presentaties bedraagt € 320,-.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring