Inhoud

Psychotherapie bij ouderen

De bevolking vergrijst! Daar kijkt niemand meer van op. Dat er door die vergrijzing dringend behoefte is aan kennis over psychische zorg voor deze doelgroep, verbaast ook niemand. Gelukkig is dan ook het onderzoek naar – en de ervaring met psychotherapie bij ouderen de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Gezien de grote hoeveelheid ontwikkelingen is het ondoenlijk van alles op de hoogte te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat veel ouderen psychotherapie verkiezen boven farmacotherapie? En hoe beïnvloeden veranderingen die gepaard gaan met het ouder worden (lichamelijke veroudering, multimorbiditeit, polyfarmacie, het naderende levenseinde) de toepasbaarheid van bestaande behandelingen?

Het doel van de summerschool psychotherapie bij ouderen dat op dinsdag 6 juli aan de Maarseveense plassen plaatsvindt, is dan ook om betrokken zorgprofessionals nader te informeren over deze nieuwste inzichten en aanpassingen om zo de kwaliteit en effectiviteit van psychotherapeutische behandelopties aanzienlijk te verbeteren.

Onder voorzitterschap van Arjan Videler bespreekt een keur aan deskundigen een serie voor de diagnostiek en de behandeling essentiële thema’s. Steeds staat daarbij het belang voor het werk in de dagelijkse klinische praktijk voorop.

Wij hopen u dan ook te mogen begroeten; in Maarssen, online, live of later…. de keuze is aan u.

Het curriculum ouderen is een gezamenlijk initiatief van Lemion® en dr. Arjan
Videler om zorgprofessionals jaarlijks geaccrediteerde nascholing aan te bieden over relevante ontwikkelingen binnen het werkveld. Zie bijvoorbeeld ook het webinar over ADHD bij ouderen.

Deze nascholing is een opname van de summerschool Psychotherapie bij ouderen, dat op 6 juli 2021 heeft plaatsgevonden. Deelname aan de nascholing is geaccrediteerd en de presentaties kunnen online gevolgd worden. 

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring