Beeldend kunstenaars laten zich in hun werk voortdurend inspireren door psychologische fenomenen. Emoties, cognities en gedrag: positief of negatief, normaal of afwijkend… Beeldende kunst, psychologie en psychiatrie hebben elkaar over-en-weer veel te bieden.
Die gemeenschappelijkheid is de basis geweest voor interesse in elkaars werk. Zo stelt de psyche de kunstenaar in staat om een verhaal te vertellen. In zijn handen zullen gevoelens, gedachten en gedragingen in de brede context van het menselijk bestaan worden geplaatst. En zo worden de intenties van de kunstenaar ook weer deel van het domein van psychologen en psychiaters.

Lees verder

 

Voorzitter

Wouter van Ewijk

Sprekers

Gerard Alderliefste
Dr. Henri de Berk
Prof. dr. Jan Dirk Blom
Daniël Helderman
Drs. Saskia van Kampen-Prein
Dr. Annette van Schagen

Raad van Advies

Dr. Sjoerd Colijn
Prof. dr. Douwe Draaisma
Wouter van Ewijk
Drs. Jan Rudolph de Lorm
Antoinet Oostindiër

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 24 maart 2017 van 10.00 tot 17.00 uur, in het Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, spv’n, en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Inschrijven en kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 295,-.
A(N)IOSsen en studenten betalen
€ 175,-. Details

INSCHRIJVEN

Curriculum Beeldende Kunst en de Psyche is een initiatief van Lemion® en heeft als doel om GGz-professionals
jaarlijks via een serie geaccrediteerde symposia klinisch relevante bij- en nascholing aan te bieden op het bijzondere grensvlak van beeldende kunst, psychologie en psychiatrie. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het kader van een relevante expositie in één van de toonaangevende musea in Nederland en België. Lemion® verheugt zich over de betrokkenheid van een speciale Raad van Advies.

 

Back to Top