Tijdens de adolescentie is er een verhoogd risico op het ontstaan van (soms ernstige) psychiatrische stoornissen. Juist in deze levensfase zijn mensen het kwetsbaarst: driekwart van alle stoornissen openbaart zich vóór het 25e levensjaar.

Toch is er anno 2019 binnen de GGz in Nederland nog steeds op zeer veel plaatsen sprake van een rigide grens tussen de kinder- en jeugdpsychiatrie en de volwassen psychiatrie, terwijl overtuigend onderzoek in binnen- en buitenland opnieuw heeft aangetoond dat de discontinuïteit tussen deze disciplines een bedreiging vormt voor de kwaliteit van de zorg.

Lees verder

 

Voorzitter

Prof. dr. Therese van Amelsvoort

Sprekers

Dr. Iva Bicanic
Sanne Dierick
Dr. Mascha Kamphuis
Dr. Rianne Klaassen
Dr. Anja Lok
Dr. Lucres Nauta-Jansen
Mary Rose Postma
Sara van der Weerd

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 28 juni 2019 in De Nieuwe Liefde te Amsterdam.

Klik hier voor het adres en de routebeschrijving.

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, orthopedagogen, jeugdartsen, verpleegkundig specialisten GGz, spv’n en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Inschrijven

De registratie is gesloten. U kunt zich vrijdag 28 juni ter plekke inschrijven. Het symposium vindt plaats in De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP, Amsterdam.

 

Back to Top