‘Kennis van een groot aantal ziektebeelden is (…) van essentieel belang voor degenen die werkzaam zijn in de algemene praktijk, maar ook elders in het werkveld tandheelkunde’.*

Patiëntgebonden onderzoek in vrijwel alle medische disciplines heeft de afgelopen jaren tot een schat aan nieuwe klinische inzichten geleid. Zo is de wisselwerking van de mondzorg aangetoond met hart- en vaatziekten, diabetes, neurologische afwijkingen, schimmelinfecties en ziekten van het maag-darmstelsel. Maar ook van problemen met de huid, longziekten en bacteriële, virale en schimmelinfecties.

Ongeacht of het gaat om medisch gecompliceerde kinderen, volwassenen of ouderen: up-to-date kennis én begrip van de ziektegeschiedenis van uw patiënten is essentieel voor een optimale tandheelkundige behandeling.

veel ziektebeelden kunnen (vroegtijdig) tot uiting komen in de hals, mond- en keelholte
pathologie in de mond heeft vaak consequenties voor de algemene gezondheid
medicatiegebruik kan grote invloed hebben voor de mondgezondheid
bijwerkingen en interacties van geneesmiddelen beïnvloeden het tandheelkundig handelen
wat te doen bij medische noodsituaties

*Voorwoord Algemene ziekteleer voor tandartsen, Uitgever Bohn Stafleu van Loghum

INSCHRIJVEN

De 5 studiedagen zijn tot stand gekomen in samenwerking met het KNMT Fonds Mondgezondheid. Doelstelling van dit fonds is het bevorderen van de bewustwording en het vergroten van de kennis over de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid.

 

5 Actuele studiedagen

“Ziekteleer” omvat vijf afzonderlijke medische studiedagen waarvan de inhoud aansluit bij het werk van tandartsen en mondhygiënisten. Het grote belang van adequate geneeskundige kennis voor het uiteindelijk behandelresultaat is het uitgangspunt van elke bijeenkomst.

 

Data en locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op resp. 4, 5, 6, 7 en 8 juni 2018 in CineMec Utrecht. Deze locatie is uitstekend bereikbaar met OV (trein- en busstation op 5 minuten lopen) en auto (direct aan de A2).

Voor wie?

Deze studiedagen zijn bedoeld voor tandartsen en mondhygiënisten. Andere geïnteresseerde mondzorgprofessionals zijn uiteraard ook van harte welkom.

Inschrijven en kosten

Bij inschrijving én betaling voor 27 maart 2018 gelden de volgende vroegboektarieven:
Tandartsen:              € 360,-
Mondhygiënisten:     € 255,-

U kunt zich voor elk symposium afzonderlijk aanmelden, maar er geldt een oplopende korting als u zich inschrijft voor twee of meer studiedagen.

INSCHRIJVEN

Back to Top