Inhoud

Zingeving in de ggz-praktijk

In Nederland groeit de behoefte aan zingeving. Veel mensen geloven niet meer op de traditionele manier, maar de diepere vragen blijven komen. En juist deze diepere levensvragen, behoren nog niet tot het algemene terrein van de klinische ggz. Psychologische hulp draait vaak om het verminderen van mentale klachten, niet om het bespreken van levensvragen, terwijl het steeds vaker wetenschappelijk wordt bewezen dat de rol van zingeving bijdraagt aan een positievere geestelijke gezondheid. Het belang van zingeving en spiritualiteit wint terrein in de behandelkamers.

• Hoe stel je de juiste vragen?
• Hoe zit het met je eigen gevoel van existentie?
• Voelen we ons verbonden met anderen?

Unieke masterclass reeks

In deze interactieve masterclass reeks komen onderwerpen als religie, zingeving, en spiritualiteit aan de orde. Gerenommeerde sprekers en experts vanuit verschillende disciplines delen hun inzichten, kennis en ervaringen, met de vertaling naar de klinische praktijk. Uniek aan deze reeks is dat we van wetenschap naar uw eigen zingeving en existentie gaan in vier avonden met elkaar. Daarbij krijgt u naast wetenschappelijke inzichten ruimte om uw eigen casuïstiek aan te dragen, is er voldoende tijd om de interactie met elkaar op te zoeken en ontvangt u praktische tips om het gesprek aan te gaan in de behandelkamer.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 2, 16, 30 november en 14 december 2023 in Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring