Wat kunnen cliënten toch worstelen met vijandige emoties als irritatie, jaloezie, boosheid, woede en zelfs op momenten met afgunst of haat. Ze roepen namelijk vaak angst op. De angst dat jouw jaloezie je tot een slecht mens maakt leidt ertoe dat die emotie niet gevoeld mag worden: “Ik ben nog nooit jaloers op iemand geweest. Zo zit ik gewoon niet in elkaar.” Of angst voor het kapot maken van een relatie: “Als ik zo woedend zou zijn op mijn partner, zou ik de relatie wel moeten verbreken!” Als dergelijke emoties en gedachten grotendeels een onveranderlijk en onbewust leven leiden, is er sprake van gestolde boosheid. Die herkennen we in de spreekkamer overigens lang niet altijd, omdat ze verborgen kan zijn achter sociaal aangepast gedrag.

Voorzitter

Prof.dr. Frans Schalkwijk

Sprekers

Dr. Willem Heuves
Dr. Greet Kuipers
Dr. Bas van Stokkom
Prof.dr. Stijn Vanheule
Karin Wagenaar

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, POH-GGz, spv’n en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

On demand

Deze nascholing is een opname van de bijeenkomst Gestolde boosheid, dat op 9 juni 2023 heeft plaatsgevonden. Deelname aan de nascholing is geaccrediteerd en de presentaties kunnen online gevolgd worden. 

Deze accreditatie is toegekend tot 9 juni 2024. Dit betekent dat u voor deze datum alle modules doorlopen moet hebben en de eindtoets afgerond.

Voor psychiaters is deze on demand versie NIET geaccrediteerd. 

Eisen on demand:

Om in aanmerking te komen voor accreditatie vereisen de verenigingen dat u binnen de tijd de pollvragen heeft beantwoord. Deze verschijnen onderaan in uw scherm. Tevens volgt aan het einde van iedere module een meerkeuzetoets waarvan u 70% correct moet beantwoorden.

Voldoet u aan deze voorwaarden dan schrijven wij binnen 6 weken uw punten bij in uw Pe-online dossier.

 

Inschrijven

U kunt zich niet meer inschrijven voor deze nascholing.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring