Religie, spiritualiteit en zingeving worden steeds belangrijker in het leven van alledag. Terwijl de klinische GGz gedurende lange tijd weinig aandacht heeft gehad voor deze thema’s is er nu een kentering gaande. De erkenning van hun belang wint terrein in de Nederlandse behandelkamers. Toch voelt dit voor veel professionals onwennig. Wat dient ter sprake te worden gebracht en waarom? Hoe voorkomt men dat de eigen invulling van deze onderwerpen een oneigenlijke en ongewenste invloed heeft op de patiënt en de therapeutische relatie? Juist ten aanzien van religie en spiritualiteit kan de GGz professional in de kramp schieten en moeite hebben de eigen rol goed te hanteren. Naast gebrek aan kennis en kunde gaat het dan vaak ook om het vinden van de juiste toon en de goede balans. Voor begrip van psychische stoornissen horen religie, spiritualiteit en bestaansoriëntatie dan ook deel uit te maken van de ‘mainstream’ van het vak.

De cursus vindt plaats tijdens de ochtenduren en bestaat dagelijks uit een combinatie van een plenaire presentatie en kleinschalige workshops. Tijdens de plenaire sessies schetsen de sprekers in grote lijnen de hoofdthema’s. Verdieping vindt vervolgens plaats in subgroepen tijdens workshops later op de ochtend. Na het programma bent u vrij om Salisbury en omgeving te verkennen en dat is meer dan de moeite waard. Deze gemoedelijke stad in het zuiden van Engeland kent een rijke historie. Zo vindt u hier de prachtige kathedraal uit 1280 die beschikt over het best bewaard gebleven exemplaar van de Magna Carta. Dichtbij is het prehistorische Stonehenge. Vroeger o.a. een gezondheidscentrum wat de bijnaam “Lourdes van de oudheid” opleverde. Tegenwoordig komt men hier bijeen om samen de zonnewende te ervaren. Zo staat het programma garant voor een zowel inhoudelijk als cultureel hoogst interessant, maar ook ontspannen verblijf.

Sprekers

Prof.dr. Arjan Braam
Prof.dr. Gerrit Glas
Dr. Machteld Huber
Prof.dr. Piet Verhagen

Thema’s

• Positieve Gezondheid
• Empirisch onderzoek
• Klinische praktijk
• Therapeutische relatie
• Psychotherapie
• Geestelijke verzorging

Datum en locatie

De cursus vond plaats van zondagavond 2 t/m vrijdagmiddag 7 oktober 2022 in The Red Lion Hotel Salisbury, Verenigd Koninkrijk.

Voor wie?

De cursus biedt plaats aan maximaal 60 deelnemers. Deelname aan het inhoudelijke programma is bedoeld voor psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. Partners zijn van harte welkom bij de welkomstreceptie en de gezamenlijke dagelijkse lunches.

Inschrijven en kosten

Het inschrijfgeld voor deelnemers aan deze cursus bedraagt € 1.495,-.

Wandelreis

In een unieke samenwerking biedt AerreA deelnemers de mogelijkheid de cursus te verlengen door het volgen van een geaccrediteerd en speciaal samengesteld, ervaringsgericht 4-daagse wandelreis.

Deze wandelreis is helaas volgeboekt. U kunt zich via de website AerreA aanmelden voor de wachtlijst.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring