Van parentificatie is sprake als een kind de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het welbevinden van een ouder. In de behandelpraktijk ontmoeten we regelmatig volwassen patiënten die ooit zo’n bijzondere relatie met hun ouder(s) hadden. Bijzonder, vanwege hun gevoel als het ware ‘de ouder van hun ouder’ te zijn geweest. Maar in het latere leven blijkt dat deze kleuring uit de kindertijd een palet aan psychische problemen als gevolg kan hebben: bij volwassen patiënten waar het in de jeugdjaren heeft gespeeld, bij volwassenen wier kinderen het nu ‘overkomt’ en bij kinderen en jongeren die er in het heden mee te maken hebben.

LEES VERDER

 

Voorzitter

Prof. dr. Frans Schalkwijk

Sprekers

Marc Hamburger
Antoinet Oostindiër
Fariba Rhmaty
Muriel Vermeulen

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 29 november 2019 in de Rode Hoed te Amsterdam.

Klik hier voor het adres en de routebeschrijving.

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, orthopedagogen, spv’n en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Inschrijven en kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 295,-. Details

De online registratie is gesloten, u kunt zich vrijdagochtend vanaf 09.00 uur inschrijven in de Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam.

 

Back to Top