Van parentificatie is sprake als een kind de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het welbevinden van een ouder. In de behandelpraktijk ontmoeten we regelmatig volwassen patiënten die ooit zo’n bijzondere relatie met hun ouder(s) hadden. Bijzonder, vanwege hun gevoel als het ware ‘de ouder van hun ouder’ te zijn geweest. Maar in het latere leven blijkt dat deze kleuring uit de kindertijd een palet aan psychische problemen als gevolg kan hebben: bij volwassen patiënten waar het in de jeugdjaren heeft gespeeld, bij volwassenen wier kinderen het nu ‘overkomt’ en bij kinderen en jongeren die er in het heden mee te maken hebben.

LEES VERDER

 

Voorzitter

Prof. dr. Liesbeth Eurelings-Bontekoe

Sprekers

Marc Hamburger
Nelleke Nicolai
Dr. Hanna Van Parys
Dr. Frans Schalkwijk
Lutgarde Vanvuchelen
Muriel Vermeulen

Datum en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 22 maart 2019 in de Rode Hoed te Amsterdam.

Voor wie?

Deze nascholing is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, orthopedagogen, spv’n en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals zijn ook van harte welkom.

Wachtlijst

Inmiddels is het maximum aantal aanmeldingen voor deze bijeenkomst bereikt. Heeft u interesse in deelname, laat dan a.u.b. hier uw e-mailadres achter. Wij kunnen u dan informeren mocht iemand zijn of haar deelname annuleren.

WACHTLIJST

 

Back to Top