Sprekers

Persoonlijkheidsstoornissen

Dr. Theo Ingenhoven (dagvoorzitter)
is als psychiater en (groeps)psychotherapeut sinds jaar en dag verbonden aan behandelprogramma’s voor mensen met  een persoonlijkheidsstoornis. Als zodanig is hij betrokken bij de ontwikkeling van multidisciplinaire richtlijnen en zorgstandaarden, en actief in de bij- en nascholing van psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. Onder zijn hoofdredactie verscheen het Handboek borderline persoonlijkheidsstoornis (2012) en het Handboek persoonlijkheidsstoornissen (2018). 

Dr. Rikus Knegtering (dagvoorzitter)
is als psychiater verbonden aan de afdeling voor psychotische stoornisssen van Lentis in Groningen, waar hij tot voor kort ook A-opleider was voor de psychiaters in opleiding. Hij is nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar bedoelde en onbedoelde effecten van psychofarmaca, in het bijzonder ook de bijwerkingen op seksuele functies en seksualiteitsbeleving.

Marline Bouwman
GZ-psycholoog, psychotherapeut en seksuoloog NVVS, Pro Justitia rapporteur (Pieter Baan Centrum), FPC de Oostvaarderskliniek, Almere

Marieke Dewitte
is klinisch psycholoog-seksuoloog. Ze is opgeleid aan de Universiteit Gent en de RINO Amsterdam en behaalde haar doctoraat (hechting in romantische relaties) aan de Universiteit van Gent. Ze werkt nu als Universitair Docent aan de Universiteit Maastricht. Ze geeft verschillende cursussen en workshops over seksualiteit, zowel nationaal als internationaal. Haar onderzoek richt zich op de seksuele interactie tussen partners, relationele dynamieken van seksuele opwinding, hechting in relatie tot seksualiteit en genitale pijn bij vrouwen. Marieke heeft als seksuoloog gewerkt in het Universitair Ziekenhuis van Gent en van Maastricht. Ze is momenteel hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Seksuologie en Secretaris-Generaal van de European Society of Sexual Medicine.

Suzy Matthijssen
is klinisch psycholoog- psychotherapeut en hoofd van het Altrecht Academisch Angstcentrum. Daarnaast is ze vicevoorzitter van de vereniging EMDR Nederland en zit ze in de wetenschapscommissie van EMDR Europe. Ze is supervisor VGCt en EMDR supervisor en psychotraumatherapeut. Ze is gepromoveerd op het onderzoeken van vernieuwingen op het gebied van traumabehandeling en daar richten haar huidige onderzoeken zich ook op. 

Hester Pastoor
is psychotherapeut, systeemtherapeut NVRG en seksuoloog NVVS. Zij werkt sinds 2000 in de somatische gezondheidszorg (sinds 2007 in het Erasmus MC te Rotterdam) en heeft als taken seksuologische behandeling, onderwijs en onderzoek.
Tevens is zij hoofddocent en programmaverantwoordelijke voor de Opleiding Seksuologie aan de RINO te Amsterdam, evenals voor de ESSM School of Sexual Medicine en de ESSM Advanced Course. Ook is zij supervisor voor de NVVS.
Zij is PhD kandidaat en hoopt haar promotietraject over Seksueel functioneren van vrouwen met PCOS in 2024 af te ronden. 

Noortje Roussel
is klinisch psycholoog-psychotherapeut-seksuoloog NVVS en werkt sinds 8 jaar in het Amsterdam UMC, locatie AMC, op de afdeling Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie waar zij tertiaire complexe seksuologische problematiek behandelt. Tevens is Noortje Roussel opleider op de afdeling en is zij verbonden aan de RINO Amsterdam als jaargroepopleider van de KP-opleiding en docent seksuologie. Daarnaast werkt zij een aantal uur per week in haar eigen praktijk en ziet ze daar voornamelijk mensen met een seksuologische hulpvraag.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 17 november 2023 in Antropia te Zeist en is online te volgen. 

Inschrijving voor live deelname is gesloten. U kunt zich nog wel aanmelden voor de opgenomen versie.

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten

Copyright © Lemion – Privacyverklaring